2 uker siden
annonse-ID: 15085408

Er du dedikert til salgsfaget?

Kort informasjon

By:
Oslo, Torgbygget
Omfang:
Heltid
Type stilling:
Rekruttering
Start dato:
Etter avtale

I 25 år har Academic Work hjulpet ledere med å dekke sine kompetansebehov med stor suksess i det nordiske markedet. Vi søker nå flere som vil være med på reisen for videre vekst og håper å finne deg som blir trigget av å skape resultater, et høyt tempo og muligheten til utvikling. For deg som vil litt mer – Velkommen hjem!

Informasjon om stillingen

Du vil bli en viktig del av salgsavdelingen på kontoret vårt i Oslo. Her er vi i dag 17 Account Managers, ledere og spesialister, fordelt på tre team og trenger fortsatt å bli flere, da vi er i sterk vekst! Vi opplever en stor etterspørsel etter våre tjenester som hjelper kunder med deres mest verdifulle ressurser - deres ansatte.

Hos oss vil du oppleve en engasjerende kultur og et dyktig og innovativt miljø. Du vil gjennom vårt kompetanseutviklingsprogram få alle forutsetninger du trenger for å utvikle deg, både som Account Manager og mot andre karriereveier du har ambisjoner om. Det dynamiske miljøet er vår viktigste driver for å skape engasjement hos våre ansatte, skape jobber for Young Professionals og nytenkende løsninger som bygger vår misjon «we make people grow». Et eksempel på dette er våre Academy program hvor vi gir mennesker med riktig forutsetning en ny karriere gjennom akselerert læring, en løsning som har tatt markedet med storm og gitt flere hundretalls mennesker en ny karriere. Er salg av bemanning- og rekrutteringsløsninger nytt for deg? Fortvil ikke, du vil få en god innføring i vår bransje og markedet forøvrig.

Arbeidsoppgaver

Her bygger og utvikler du din egen kundeportefølje, og hverdagen kan du i stor grad styre selv. Hovedsaklig vil oppgavene bestå av:

  • Prospektering og møtebooking – Søke etter kundekontakter i vår eksisterende kundedatabase, samt lete etter nye bedrifter og forretningsmuligheter. Dette inkluderer møtebooking på telefon og mail, der du får brukt salgsmuskelen til å etablere nye relasjoner med potensielle kunder.
  • Salgsmøter - Det er her salgsmagien oppstår, hvor du møter ledere i alle typer selskap som har behov for vår hjelp. Formålet kan være å bygge relasjon, kartlegge kundens behov eller gi kunden innsikt i hvordan de kan lykkes bedre ved hjelp av vår målgruppe og våre tjenester.
  • Strategisk bearbeiding – Vi tror på gode kunderelasjoner og vårt mål er å være enhver kundes førstevalg. Ved å kjenne kundene dine godt vil du bli en rådgiver og naturlig støtte i bemannings- og kompetanseplanlegging.

Vi søker deg som

Har erfaring med oppsøkende salg og har førerkort klasse B.

Vi vil vektlegge personlige egenskaper i rekrutteringsprosessen, og vi ser etter deg som elsker å jobbe med resultater og evner å omstille deg etter omstendighetene. Kunderelasjoner er viktig, du må trives med å skape tillit og utvikle gode kunderelasjoner. En viktig del av gode relasjoner handler også om gode kommunikasjonsevner, hvor du må lytte og forstå dine kunder, samt formidle informasjon med klarhet. Gjennom å være uredd ønsker vi at du skal utfordre deg selv med utvikling i fokus!

Øvrig informasjon

  • Start: Etter avtale
  • Omfang: Heltid
  • Lønn: Fast grunnlønn, samt lukurative provisjonsordninger uten tak
  • Sted: Nydalen, Oslo

Søknadsfrist: Snarest. Vi selekterer fortløpende, vi anbefaler at du viser din interesse så snart du har mulighet.

Hvis du har spørsmål om stillingen, kan du kontakte oss på careers@academicwork.no.

Les mer om rollen som Account Manager:

Informasjon om bedriften

Academic Work er Nordens ledende bemannings- og rekrutteringsselskap for Young Professionals. Vårt kontor i Oslo består i dag av ca 75 ambisiøse og dyktige medarbeidere. Vi holder sentralt til i moderne kontorlokaler i Nydalen.

Vårt mål er å skape The Best Place to Work, og bedriftskulturen vår er preget av tre verdier: Share Energy, Beat Yesterday og Show Heart.

Klikk her for å sende inn din søknad